Pacienții care se adresează Centrului Medical Domina Sana găsesc aici o varietate de servicii medicale și nemedicale, într-o ambianță plăcută:


favicon16 laborator de citologie, anatomie patologică și imunohistochimie
favicon16 drenaj limfatic, masaj terapeutic, kinetoterapie
favicon16 estetică medicală

[swf src="http://www.domina-sana.ro/flash/1.swf" width=550 height=200]


Dacă doriți ca analiza dvs. să fie efectuată de specialiștii Domina Sana, vă recomandăm următoarele:


  • Pentru probele de țesut:

    Informați medicul care vă face recoltarea că doriți ca proba dvs. să fie procesată în Laboratorul Domina Sana. Este posibil ca medicul/Centrul Medical unde se face recoltarea să colaboreze deja cu Domina Sana și atunci proba va ajunge la noi.

    În cazul în care nu există deja această colaborare, veți lua dvs. proba și o veți aduce la Domina Sana. Trebuie să primiți proba într-un recipient cu formol 10%, bine închis. Este recomandat să ne contactați înainte de recoltare pentru a discuta toate detaliile și, eventual, să vă furnizăm recipient de transport.

  • Pentru probele de citologie:

    Informați medicul care va face recoltarea că doriți ca proba dvs. să fie procesată în Laboratorul Domina Sana. Este posibil ca medicul/Centrul Medical unde se face recoltarea să colaboreze deja cu Domina Sana și atunci proba va ajunge la noi.

    În cazul în care nu există deja această colaborare, veți lua dvs. proba și o veți aduce la Domina Sana. Este recomandat să ne contactați înainte de recoltare pentru a discuta toate detaliile și, eventual, să vă furnizăm consumabile de recoltare.

  • A doua opinie, imunohistochimie

    Trebuie să vă adresați laboratorului unde s-au prelucrat probele în cauză și să solicitați blocurile și lamele pentru a le aduce la Domina Sana.

    Este recomandat să ne contactați înainte de recoltare pentru a discuta toate detaliile.


Informații utile pentru pacienți


Atunci când primiți un bilet de trimitere în regim compensat CAS, pentru a se evita drumurile inutile este bine să vă asigurați că:
favicon16 biletul este completat la toate rubricile corect (nume, prenume, CNP …)
favicon16 adresa este completă cu toate detaliile
favicon16 sunt puse toate bifele
favicon16 aveți semnătura și parafa medicului, parafa instituției de ambulatoriu, etc

De asemenea trebuie să știți că biletul își pierde valabilitatea dacă intervine o internare între momentul emiterii biletului și momentul aducerii lui la laborator și trebuie refăcut de către medicul trimițător. În consecință, dacă știți că urmează să vă internați chiar și numai pentru o zi, vă recomandăm să aduceți biletul și proba la laborator înainte de ziua internării.

De asemenea trebuie să știți că biletele nu sunt acceptate dacă prezintă modificări, chiar dacă acestea sunt însoțite de parafa medicului.

reteta


Întrebări frecvente puse de pacienți

Care este programul de primiri probe/eliberare rezultate?

Care este programul de primiri probe/eliberare rezultate?

Programul de primiri probe și eliberare rezultate este de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00 la sediul logomare . Pentru ridicarea rezultatelor este recomandat să așteptați să fiți înștiințați de către Recepție că rezultatul analizei este gata. De îndată ce rezultatul este gata sunteți anunțați telefonic sau, daca nu răspundeți la telefon, prin SMS.

Cât timp durează până la eliberarea rezultatului?

Cât timp durează până la eliberarea rezultatului?

Analizele de anatomie patologică sunt analize laborioase care implică numeroși pași de execuție, interpretare și analiză, din acest motiv timpul de eliberarea al rezultatelor variază între 5 și 10 zile, în cazul analizelor de citologie și între 10 si 15 zile pentru analizele de histopatologie, imunohistochimie.

Ce analize se fac la Domina Sana?

Ce analize se fac la Domina Sana?

În cadrul Laboratorului logomare se efectuează analize de citologie, anatomie patologică, imunohistochimie din toate tipurile de țesuturi și celule. În cadrul laboratorului nu se efectuează analize de sânge (biochimie, hematologie, microbiologie, etc) Pentru mai multe detalii despre tipurile de analize efectuate în Laboratorul logomare faceți click aici.

Ce este imunohistochimia?

Ce este imunohistochimia?

Imunohistochimia este metoda prin care se detectează antigenele celulare sau tisulare specifice prin aplicarea unor anticorpi marcați care pot fi vizualizați prin microscopie optică sau cu fluorescenţă. În ultimii 20 de ani acest domeniu s-a dezvoltat rapid și a devenit de o mare importanță în practica zilnică, în mod special atunci când această metodă a devenit disponibilă pe scară largă pentru țesuturile fixate cu formol și incluse în parafină.

Ce probe trebuie sa fie aduse pentru imunohistochimie?

Ce probe trebuie sa fie aduse pentru imunohistochimie?

Pentru imunohistochimie este indicat să aduceți și lamele, și blocurile de parafină, iar după efectuarea analizelor le veți primi înapoi. Dacă laboratorul de unde le luați nu este de acord să vă elibereze și blocurile, și lamele, este obligatoriu să ne aduceți blocurile de parafină.

Cum se ajunge la Domina Sana și care este adresa?

Cum se ajunge la Domina Sana și care este adresa?

Laboratorul logomare este localizat în zona centrală a orașului București, pe strada Viesparilor nr. 26, având în apropiere stații de metrou, autobuz, tramvai precum și locuri de parcare pentru pacienții care vin cu autoturismul. Pentru mai multe informații faceți click aici.

Cum trebuie păstrate probele până când sunt aduse la Domina Sana?

Cum trebuie păstrate probele până când sunt aduse la Domina Sana?

Dacă doriți să luați probele de țesut imediat după recoltare ca să le aduceți la logomare trebuie sa le primiți de la cabinetul unde vi s-au recoltat în formol, într-un recipient bine închis. Până le aduceți la logomare le puteți păstra la temperatura camerei sau pe ușa frigiderului, dar nu lângă o sursă de căldură.
Dacă probele au fost deja prelucrate în alt laborator și luați blocurile de parafină și lamele pentru a doua opinie sau imunohistochimie, le păstrați la temperatura camerei, nu lângă o sursă de căldura. Atenție să nu spargeți lamele!

De ce documente am nevoie pentru a mă prezenta la Domina Sana?

De ce documente am nevoie pentru a mă prezenta la Domina Sana?

Este recomandat ca proba sa fie însoțită de următoarele documente:
favicon16 bilet însoțitor de probă cu datele de identificare ale pacientului și date referitoare la diagnostic și probă, parafa și semnatura medicului care a recoltat proba
favicon16 toate documentele medicale care se referă la situația clinică aferentă probei (radiografii, CT, RMN, analize clinice etc); radiografiile este indicat sa fie aduse ca atare și nu doar descrierea lor; ele vor fi înapoiate pacientului dupa efectuarea analizei.

De ce este important să fie făcută analiza de imunohistochimie (IHC)?

De ce este important să fie făcută analiza de imunohistochimie (IHC)?

Imunohistochimia nu se recomandă de rutină, dar atunci când este nevoie de ea, este foarte importantă, deoarece, în funcție de situație, poate clarifica un diagnostic, poate indica punctul de plecare al unei tumori în caz de metastaze, poate contribui la evaluarea prognosticului unei afecțiuni sau la stabilirea tratamentului în cazul terapiei țintite. Deci atunci când vi se recomandă această analiză, nu ezitați să o faceți.

Este necesară o programare pentru aducerea unei probe la Domina Sana?

Este necesară o programare pentru aducerea unei probe la Domina Sana?

Nu, pentru aducerea probelor la Laboratorul logomare  nu este necesară o programare prealabilă, este suficient să veniți la sediul nostru cu proba și documentele adiacente, iar proba este pusă în lucru imediat.

Programul de primire probe este: luni – vineri 09:00 – 17:00

În cât timp se efectuează analiza de imunohistochimie?

În cât timp se efectuează analiza de imunohistochimie?

Termenul estimat este de 10 zile lucrătoare. Dar rezultatul poate fi gata și mai repede, în funcție de complexitatea probei și de cum se comportă la procesare.

În Laboratorul Domina Sana se lucrează biopsii?

În Laboratorul Domina Sana se lucrează biopsii?

Da, în Laboratorul logomare  se lucrează biopsii din toate tipurile de țesuturi.

La Domina Sana se citesc probe pentru a doua opinie?

La Domina Sana se citesc probe pentru a doua opinie?

Da, în Laboratorul logomare se primesc probe pentru a doua opinie, atât de țesut (indiferent de tipul de țesut), cât și de citologie. Având în vedere că, în general, este necesară o a doua opinie la probele cu diagnostic dificil sau neclar, la logomare găsiți o echipă de medici anatomopatologi cu experiență, precum și cu stagii de pregătire atât în țară, cât și în străinătate. Experții logomare au o reputație solidă, fiind implicați în proiecte de practică clinică, educație și cercetare.

La Domina Sana se efectuează analize de sânge?

La Domina Sana se efectuează analize de sânge?

Nu, în cadrul Laboratorului logomare nu se efectuează analize de sânge.

La Domina Sana se efectuează investigații imagistice (RMN, scintigrafie, etc)?

La Domina Sana se efectuează investigații imagistice (RMN, scintigrafie, etc)?

Nu, în cadrul Laboratorului logomare nu se realizează investigații imagistice.

La Domina Sana se efectuează recoltări de biopsii?

La Domina Sana se efectuează recoltări de biopsii?

Nu, în cadrul Laboratorului logomare nu se recoltează biopsii. În Laboratoarele de Anatomie Patologica nu se fac recoltări, spre deosebire de laboratoarele unde se analizează probe de sânge. Probele de anatomie patologică și citologie se recoltează doar de către medicii clinicieni (dermatologi, ginecologi, chirurgi etc)

La Domina Sana se fac teste de imunohistochimie (IHC)?

La Domina Sana se fac teste de imunohistochimie (IHC)?

Da, în cadrul Laboratorului logomare se efectuează teste de IHC din toate tipurile de țesuturi.


Întrebări frecvente despre drenajul limfatic

Care este procedura?

Care este procedura?

Pentru drenajul limfatic pacienta trebuie să aibă acordul scris de la medicul oncolog, după care se face o programare pentru evaluare. După evaluare, împreună cu kinetoterapeutul se stabilește numărul de ședințe ce trebuie efectuate precum și frecvența acestora. După finalizarea ședințelor de masaj se recomandă pacientelor purtarea unui manșon realizat dintr-un material special care are atât rol de protecție, cât și rol compresiv.
Se poate achiziționa fiecare ședință în parte sau un abonament la care puteți beneficia de un discount cuprins între 5% și 15% în funcție de tipul de abonament achiziționat.  Frecvența ședințelor de drenaj limfatic, precum  și durata lor se stabilește împreună cu fiziokinetoterapeutul, în funcție de mărimea edemului și de caracteristicile lui.

Cât durează o ședință?

Cât durează o ședință?

Ședința durează între 30 și 50 minute în funcție de necesitate.

Ce trebuie să facă un pacient?

Ce trebuie să facă un pacient?

Pacientul trebuie să se programeze pentru o ședință de evaluare a stadiului edemului limfatic. În cursul acestei ședințe fiziokinetoterapeutul îi explică pacientului în ce constă drenajul limfatic, ce manevre o să-i facă, îi evaluează stadiul edemului în funcție de dimensiune, durată și evoluție și stabilește împreună cu pacientul cea mai buna abordare terapeutică, numărul necesar de ședințe, frecvența acestora, etc.

Cine efectuează ședințele, un medic oncolog sau kinetoterapeut?

Cine efectuează ședințele, un medic oncolog sau kinetoterapeut?

Ședințele de drenaj limfatic sunt efectuate de către un fiziokinetoterapeut cu studii și experiență în domeniu.

De ce este necesară ședința de evaluare?

De ce este necesară ședința de evaluare?

Ședința de evaluare este necesară pentru evaluarea stării de sănătate a pacientului, evaluarea edemului limfatic, a indicațiilor și contraindicațiilor tratamentului și estimarea numărului și duratei ședințelor de drenaj limfatic și mai ales ca pacientul să înțeleagă despre ce este vorba.

De unde se pot achiziționa produse adjuvante (manșoane, ciorapi, mâneci, etc)?

De unde se pot achiziționa produse adjuvante (manșoane, ciorapi, mâneci, etc)?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana puteți găsi o varietate de articole necesare pentru drenajul limfatic, produse de firme de renume internațional în domeniu.

În Clinica Domina Sana se face manual sau cu un aparat?

În Clinica Domina Sana se face manual sau cu un aparat?

Drenajul limfatic se face doar manual, așa cum este indicat în cazul edemelor limfatice patologice, de către un fiziokinetoterapeut cu studii și experiență în domeniu.

În general, dar mai ales în cazul edemelor apărute în cadrul unei boli, se recomandă doar drenajul limfatic manual, pentru că el trebuie adaptat permanent de către kinetoterapeut la starea și evoluția edemului fiecărui pacient în parte.


Întrebări frecvente despre estetica medicală

Câteva detalii referitoare la sutiene

Câteva detalii referitoare la sutiene

Sutienele au modele și materiale diverse.
Sunt realizate din materiale de origine europeană (Elveția), bumbac sau microfibră cu dantelă.
Sunt prevăzute cu buzunare speciale pentru susținerea protezelor de silicon. Banda de sub sâni are formă anatomică și nu creează nici un fel de presiune pe stomac. Unele cupe sunt împărțite în trei secțiuni, modelează perfect sânul. Cusăturile nu sunt în contact direct cu pielea, sunt mascate în interior pentru a lăsa o senzație plăcută de confort. Bretelele sunt reglabile și căptușite cu țesut moale, confortabil. Dispozitivele de reglare sunt plate și fără nichel. Închiderea sutienului, la spate, se realizează în trei sau patru trepte de reglare. Pentru măsurile mai mari, bretelele sunt mai late și orientate către umeri. Măsurile mai mari sunt prevăzute cu întărituri la spate pentru un plus de confort și susținere.

Cine este producătorul sutienelor și al protezelor?

Cine este producătorul sutienelor și al protezelor?

Producătorul sutienelor și protezelor este firma Anita din Germania (www.anita.com), o companie cu experiență de peste 100 de ani în producerea de îmbrăcăminte elastică compresivă.

De ce este importantă?

De ce este importantă?

Datorită tratamentelor dure la care sunt supuși, pacienții oncologici trebuie să lupte nu numai cu boala lor, dar și cu numeroasele efecte adverse. Pielea uscată, erupțiile cutanate, pielea arsă, căderea parului datorate chimioterapiei și radiațiilor sau edemul limfatic, sunt doar câteva exemple. Pentru toate aceste efecte adverse există soluții, toate acestea grupând-se sub „umbrela” esteticii medicale. Scopul nostru la Domina Sana este ca pacientele care vin la noi să se simtă mai bine, să arate mai bine și să trăiască mai bine.

De unde se pot procura manșoane pentru tratamentul edemului limfatic?

De unde se pot procura manșoane pentru tratamentul edemului limfatic?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de manșoane produse de firma Anita. Acestea se aduc pe bază de comandă.

De unde se pot procura peruci?

De unde se pot procura peruci?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de peruci. Pentru informații suplimentare, modele, prețuri etc vă rugăm să vă adresați Recepției.

De unde se pot procura sutiene și proteze de sân?

De unde se pot procura sutiene și proteze de sân?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de sutiene și proteze de sân produse de firma Anita. Acestea se aduc pe bază de comandă după o măsurătoare foarte bine făcută. Măsurătoarea se face la Clinica de către fiziokinetoterapeută în cazul în care pacienta nu cunoaște măsura exactă.

Detalii despre materialul din care este confecționat manșonul

Detalii despre materialul din care este confecționat manșonul

Mâneca (manșonul) de compresie pentru ameliorarea sistemului limfatic are clasă de compresie 1.
Indicații: în cazul apariției limfedemului la nivelul superior al brațului.

Descriere: Margini acoperite cu strat de silicon pentru confort. Partea de contur a mâinii previne umflarea acesteia. Mâneca de compresie este ușor de îmbrăcat datorită țesăturii moi. Datorită structurii speciale a materialului, mâneca de compresie are efect de masaj stimulând circulația limfei. Acest lucru favorizează drenajul limfei și are un efect pozitiv în vindecarea cicatricilor si, evident, in detoxifierea zonei respective.

Detalii despre protezele externe de san

Detalii despre protezele externe de san

Protezele de sân sunt de 2 feluri:

favicon16 proteze ușoare din burete, care sunt utilizate imediat post operator și au scop estetic
favicon16 proteze din silicon, folosite după aproximativ 3 luni de la operație (după ce operația este vindecată). Sunt proteze lucrate prin tehnologie manuală, realizate dintr-un gel aerat care permite pielii să respire și nu favorizează transpirația corpului în zona respectivă. Siliconul nu este dur și astfel proteza are proprietatea de a se mula. Sunt realizate pe mărimi, potrivit greutății sânului controlateral. Protezele de sân au un rol foarte important în menținerea sănătății coloanei vertebrale prin păstrarea echilibrului și nu în ultimul rând îmbunătățirii aspectului fizic, contribuind la ridicarea moralului pacientei.


Trimiteţi întrebarea dumneavoastră

[contact-form-7 title=”Contact”]